Spoturi LED

Spoturi LED

 

LED-urile, de asemenea numite diode emițătoare de lumină, sunt mult mai mult decât simple becuri: LED-urile sunt cu siguranta noua frontieră în domeniul iluminatului. Led-ul este considerat a fi cel mai economic din punct de vedere al energiei și de durată de viata comparativ cu toate celelalte mijloace de iluminat standard (de strălucire, neon și alte gaze și vapori de metale ). Eficiența luminoasă, care este raportul dintre fluxul luminos și consumul de energie electrică, exprimată în lumeni per watt (lm / W), este de până la de zece ori mai bine decât cea a incandescență și patru ori mai mare decât cea a așa-numit lămpi cu consum redus. Spre deosebire de lămpile obișnuite, LED-ul este absolut lipsit de filament interior, iar acest particularitate îi permite să aibă o viață mult mai mare și fiabilitate în comparație cu tehnologiile mai vechi. Un sistem alternativ de iluminat care astăzi mai mult decât oricând, cu conștiința constantă față de conservarea energiei, este alegerea viitorului.

Spoturile cu led sunt o solutie perefecta pentru cei care doresc o economie de peste 70%, spourile sunt potrivite pentru orice tip de aplica si orice tip de spatiu: birou, casa, showroom

Designul elegant, dimensiunile reduse si posibilitatile de orientare a fluxului luminos fac din spoturi cele mai intalnite corpuri de iluminat intr-un apartament. Datorita dimensiunilor reduse al corpului, singurele solutii de becuri au fost pana nu demult cel incandescente in variante de 35W si 50W. Datorita dezvoltarii tehnologiei spot LED pe SMD5050 acum avem un bec cu LED pentru spoturi la acelasi flux luminos dar cu un consum de 10 ori mai mic. Folosind becurile LED pentru spoturi puteti utiliza mai multe variante de alb: alb cald, alb natural sau alb rece si totul cu doar 4W! Totusi sunt cateva lucruri care trebuie cunoscute inainte de a achizitiona un bec LED - fluxul luminos si timpul de recuperare a investitiei. Este important de stiut ca doar spoturile LED produse cu noua tehnologie cu leduri de mare putere pot avea acelasi flux luminos(450lm) cu spoturile incandescente. Trebuie stiut acest lucru deoarece inca se mai gasesc pe piata becuri cu LED folosind tehnologia veche si cu flux luminos foarte scazut (150-250lm). 

Spoturile cu noua tehnologie led nu emana caldura, avand un consum foarte redus de energie,  de aproximativ 8 ori mai mic decat corpurile de iluminat cu incandescenta.